• Post category:Reviews in Swedish
  • Post last modified:September 15, 2021

Vinterviken

EN K√ĄRLEKSHISTORIA.

John-John (David Tainton) r√§ddar livet p√• en flicka som √§r n√§ra att drunkna och l√§r k√§nna hennes familj, inklusive √§ldsta dottern (Lina Englund) som han faller f√∂r. Pojke fr√•n utanf√∂rskapsomr√•de m√∂ter flicka fr√•n borgerligt villaomr√•de ‚Äď ett klassiskt Romeo och Julia-uppl√§gg f√∂r en ungdomsfilm som blev ett av de mer lyckade genreexemplen vid den h√§r tiden. Tainton och Englund m√• vara lite √§ldre √§n rollfigurerna, men √§r rara tillsammans. Harald Hamrells l√•ngfilmsdebut som regiss√∂r har fina bilder och engagerar, utan att v√§cka en st√∂rre gl√∂d.

1996-Sverige. 98 min. Färg. Regi: Harald Hamrell. Manus: Harald Hamrell, Sara Heldt, Mats Wahl. Bok: Mats Wahl. I rollerna: David Tainton (John-John Sundberg), Lina Englund (Elisabeth), Martin Lindqvist (Sluggo), Jeanette Eklinder, Peter Haber, Anki Lidén… Kjell Bergqvist, Allan Svensson, Harald Hamrell.

Trivia: Nyinspelad som Vinterviken (2021). 

 

IMDb

What do you think?

5 / 5. Vote count: 1

Got something to say?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.