• Post category:Reviews in Swedish
  • Post last modified:July 22, 2021

Kronprinsessan

kronprinsessanMiljöaktivisten Charlotta Ekeblad (Alexandra Rapaport) utses överraskande till ny socialdemokratisk miljöminister i en regering som domineras av misstänksamma män. Det finns vissa stunder i den här uppmärksammade miniserien då man undrar varför Rapaports rollfigur och hennes man gör det så svårt för sig. Det är trots allt inte välavlönade personer som har sådant bekymmer att få livspusslet att gå ihop. Serien lider även av sin förutsägbarhet. Men den tar ändå upp spelet mellan män och kvinnor i maktens korridorer på ett engagerande sätt. Riktigt bra insatser av främst Rapaport och Suzanne Reuter.

2006-Sverige-Danmark-Norge. Gjord f√∂r tv. 240 min. F√§rg. Regi: Kathrine Windfeld. Bok: Hanne-Vibeke Holst. I rollerna: Alexandra Rapaport (Charlotta Ekeblad), Ulf Friberg (Thomas Ekeblad), Kenneth Milldoff (Per Viksten), Suzanne Reuter, Reine Brynolfsson, Sven Ahlstr√∂m… Morgan Alling, Kajsa Ernst.

Trivia: Ursprungligen visad i fyra avsnitt. Följd av ytterligare två miniserier, Kungamordet (2008) och Drottningoffret (2010).

MEDEL

IMDb

What do you think?

1 / 5. Vote count: 1

Got something to say?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.