• Post category:Reviews in Swedish
  • Post last modified:June 4, 2016

Selma

small_7ee3bd07a7d118c72c8643843eeb56fe-selmaSVT:s omstridda miniserie om Selma Lagerl√∂f fokuserar p√• tv√• kapitel i hennes liv; en vistelse p√• Sicilien 1895 n√§r “G√∂sta Berlings saga” var p√• v√§g att g√∂ra henne ber√∂md samt utdelningen av Nobels litteraturpris 1909 d√§r hon hade chansen att h√•lla ett brandtal f√∂r kvinnlig r√∂str√§tt. Historiska fakta √§r omtvistade, men manusf√∂rfattaren √Ösa Lantz skapar √§nd√• viss sp√§nning och intresse f√∂r Lagerl√∂fs karakt√§r… √§ven om h√§r finns en n√§stan barnslig f√∂rtjusning i f√∂rfattarens “f√∂rbjudna” k√§rleksaff√§rer. Sk√•despelarna √§r √∂verlag bra, men G√∂ran Stangertz √§r lysande som en dryg Strindberg.

2008-Sverige. Gjord f√∂r tv. 120 min. F√§rg. Regi: Erik Leijonborg. Manus: √Ösa Lantz. I rollerna: Helena Bergstr√∂m (Selma Lagerl√∂f), Alexandra Rapaport (Sophie Elkan), Ingela Olsson (Valborg Olander), Sonja Richter, Ola Rapace, Magnus Roosmann… G√∂ran Stangertz.

Trivia: Ursprungligen visad i två avsnitt.

MEDEL

IMDb

What do you think?

0 / 5. Vote count: 0

Got something to say?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.