• Post category:Reviews in Swedish
  • Post last modified:July 20, 2019

Dödlig drift

dodlig_driftTalangfulle manusförfattaren Rolf Börjlind begick sin lĂ„ngfilmsdebut med den hĂ€r otrevliga thrillern om hur en störd individ (Mikael Persbrandt) begĂ„r sitt första mord, vilket polisen Göran Ålund (Stefan Sauk) sedermera blir misstĂ€nkt för. Manuset försöker ge en bild av hur en seriemördare fungerar; sorg blir en kraftfull motor i tvĂ„ mĂ€ns liv. Resultatet Ă€r mer obehagligt Ă€n spĂ€nnande och det vore lögn att pĂ„stĂ„ att vi inte har vandrat pĂ„ de hĂ€r markerna förr. SkĂ„despelarna Ă€r dock riktigt bra, Ă€ven Kjell Bergqvist och Sissela Kyle som ett “white trash”-par.

1999-Sverige. 108 min. FĂ€rg. Regi, manus: Rolf Börjlind. I rollerna: Mikael Persbrandt (Andreas Persson), Stefan Sauk (Göran Ålund), Andrea Vagn Jensen (Glennie), Kjell Bergqvist, Sissela Kyle, Jakob Eklund… Suzanne Reuter, Inga LandgrĂ©, Sten Ljunggren.

6 kopia

 

IMDb

What do you think?

0 / 5. Vote count: 0

Got something to say?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.