• Post category:Reviews in Swedish
  • Post last modified:April 5, 2021

Allt faller

alltfallerJonas Gardell är på väg att förlora sin mor, Johan Rheborg sin far; samtidigt brottas de med komikerkarriärens mest bisarra sidor. Några verkliga tungviktare samlades för att driva hårt med sig själva. Resultatet är en dyster men ändå mörkt rolig serie där både tittare och de själva utmanas; dödsrädsla och sorg skildras som en balansgång mellan avgrund och det rent absurda (inte minst sista avsnittets begravning). Rheborg och Gardell gör extrema versioner av sig själva och särskilt den senare lyckas mycket väl; serien tjänar även på Marie Göranzons insats som en iskall, kindpussande Östermalmsragata till agent. Inte för alla smaker, och inte helgjutet, men djärvt och begåvat.

2013-Sverige. Gjord för tv. 10 avsnitt. Färg. Regi: Henrik Schyffert. Manus: Jonas Gardell, Henrik Schyffert, Johan Rheborg, Ola Söderholm. I rollerna: Johan Rheborg, Jonas Gardell, Marie Göranzon (Tussan), Shima Niavarani.

Trivia: I mindre roller (ofta som sig själva) syns Schyffert, Petra Mede, Jonas Malmsjö, Johan Widerberg, Jan Rippe, Arja Saijonmaa, Rebecka Hemse, David Batra, Jan Malmsjö, Nalle Knutsson och David Lega.

Sista ordet: “Den handlar om att Jonas och jag är komiker och blir vänner, en historia som bygger lite på verkligheten. Serien är ett parallellt universum så jag känner inte igen mig själv. Jag kan inte beskriva det på ett annat sätt, den är konstig. Vissa avsnitt är svinbra tycker jag. Men det räcker inte med att bara se ett avsnitt för att förstå den.” (Rheborg, Aftonbladet)

ÖVER MEDEL

IMDb

What do you think?

0 / 5. Vote count: 0

Got something to say?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.