• Post category:Reviews in Swedish
  • Post last modified:July 22, 2021

Kungamordet

kungamordetNär Socialdemokraterna förlorar valet planerar den förre finansministern Gert Jacobsson (Reine Brynolfsson) att avsätta partiledaren, men det faktum att Gert är en hustrumisshandlare kan ställa till med problem… Uppföljaren till Kronprinsessan (2006) flyttar fokus från Alexandra Rapaport till den obehaglige Jacobsson och hans privatliv. Samtidigt som vi ser hans hustrus försök att befria sig följer vi en invandrartjej som också utsätts för manligt förtryck. Det bjuds inte på några överraskningar, men ändå en spännande, känslosam historia; våldet iscensätts väl, både det fysiska såväl som det symboliska inom politiken. Starka insatser av de två huvudrollsinnehavarna.

2008-Sverige-Danmark-Norge-Finland. Gjord för tv. 240 min. Färg. Producerad av Anna Croneman. Regi: Kathrine Windfeld. Manus: Pia Gradvall, Sara Heldt. Bok: Hanne-Vibeke Holst. I rollerna: Reine Brynolfsson (Gert Jacobsson), Marie Richardson (Linda Jacobsson), Suzanne Reuter (Elisabeth Meyer), Kenneth Milldoff, Alexandra Rapaport, Sheraye Esfandyari… Sverrir Gudnason, Morgan Alling, Kajsa Ernst, Anki Lidén.

Trivia: Ursprungligen visad i fyra avsnitt. Följd av Drottningoffret (2010).

Sista ordet: “Jag blev jätteledsen och det är bra, för då blir publiken det också. Men det betydde också att det i mitt liv var dålig energi 16 av 24 timmar varje jävla dag. För inte nog med inspelningarna. Sedan satt jag i klipprummet och måste återigen se hur Reine Brynolfsson slog och förnedrade och spottade på och knullade Marie Richardson. Till slut orkade jag inte mer.” (Windfeld, Helsingborgs Dagblad)

ÖVER MEDEL

IMDb

What do you think?

0 / 5. Vote count: 0

Got something to say?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.