• Post category:Reviews in Swedish
  • Post last modified:January 28, 2022

Ur spår

LIVET √ĄR INTE ALLTID EN RAK V√ĄG.

I ett svagt ögonblick säger evigt struliga Lisa (Katia Winter) till sin dotter att hon tänker åka Vasaloppet; nu måste hon förlita sig på sin perfektionist till bror (Fredrik Hallgren) för att komma i form. En film om Vasaloppet låter som upplagt för en komedi i stil med Sällskapsresan eller Göta kanal. Men ambitionen är högre; en sidohistoria om barnlöshet berör oväntat mycket för att skådespelarna och regissören tar det på så stort allvar. Winter och Hallgren är ett skönt syskonpar och filmen har roliga replikbyten. Storyn glider fram i trygga spår och tappar lite fart först mot slutet.

2022-Sverige. 108 min. Färg. Widescreen. Regi: Mårten Klingberg. Manus: Maria Karlsson. I rollerna: Katia Winter (Lisa), Fredrik Hallgren (Daniel), Rakel Wärmländer (Klara), Ulf Stenberg, Susanne Thorsson, Leif Andrée… Mårten Klingberg, Torkel Petersson, Kalle Moraeus.

 

IMDb

What do you think?

4 / 5. Vote count: 3

Got something to say?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.