• Post category:Reviews in Swedish
  • Post last modified:November 13, 2021

Sagan om Karl-Bertil Jonssons julafton

VISSA SAGOR F√ĖRTJ√ĄNAR ATT BLI VERKLIGHET.

Varuhusdirektörens 14-årige son Karl-Bertil (Simon Larsson), vars hjälte är Robin Hood, får idén att i hemlighet fördela julklappar i staden på ett sätt som gynnar de fattiga. En utvecklad, påkostad version av den klassiska kortfilmen från 1975 som bland annat gör en koppling till andra världskriget och familjer på flykt från ondskan på kontinenten. Välgjord och hyfsat engagerande familjeunderhållning, med en härlig blinkning till Tage Danielsson i slutscenen, men samtidigt är allt det här mest en imitation av en film som fick fram budskapet bättre på blott 23 minuter.

2021-Sverige-Norge. 104 min. Färg. Widescreen. Regi: Hannes Holm. Manus: Michael Hjort, Hannes Holm, Johan Kindblom, Tomas Tivemark. Berättelse: Tage Danielsson. I rollerna: Jonas Karlsson (Tyko Jonsson), Simon Larsson (Karl-Bertil Jonsson), Jennie Silfverhjelm (Marianne Jonsson), Sonja Holm, Vanna Rosenberg, Filip Berg… Claes Månsson, Josefin Neldén, Adam Pålsson.

 

IMDb

What do you think?

4 / 5. Vote count: 2

Got something to say?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.