• Post category:Reviews in Swedish
  • Post last modified:November 24, 2021

Premiärdatum oklart 

Ett komediexperiment som blev ett briljant s√§tt att b√•de f√∂rdriva tiden under coronapandemin och skildra konflikterna bakom kulisserna under arbetet med en teaterf√∂rest√§llning, i det h√§r fallet ‚ÄĚScalarevyn‚ÄĚ som senare skulle f√• sin (bejublade) premi√§r p√• Scalateatern. Revyns regiss√∂r och sk√•despelare skapade fiktiva versioner av sig sj√§lva, med Henrik Dorsin som mossig f√∂rvaltare av svensk humortradition, Vanna Rosenberg som √§ngslig primadonna och Johan Ulveson som Dramatenlegendar med extrem r√§dsla f√∂r att bli sjuk i covid. Under ett halv√•r drev serien hejdl√∂st med teateregon och pandemins mest absurda konsekvenser, inte minst den ekonomiska realiteten.

2020-Sverige. Gjord för tv. 162 min. Färg. Regi: Michael Lindgren. Manus: Michael Lindgren, Björn Edgren. I rollerna: Henrik Dorsin, Johan Ulveson, Vanna Rosenberg, Louise Nordahl, Klas Hedlund, Michael Lindgren.

Trivia: Ursprungligen visad i tio avsnitt.

Kristallen: Bästa komediserie.

√ĖVER MEDEL

What do you think?

0 / 5. Vote count: 0

Got something to say?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.