• Post category:Reviews in Swedish
  • Post last modified:November 26, 2021

Ombyte av tåg

Inga och Kim (Sonja Wigert, Hasse Ekman) möts av en händelse vid ett tågbyte och börjar samtala; flera år tidigare hade de en romans, på den tiden då Inga hade stora teaterdrömmar… Ekmans konstnärliga genombrott är en tragedi som utspelas till stora delar i en teatervärld där regissören kände sig hemma. En bra övning inför Kungliga patrasket (1945). Romansen mellan Inga och Kim har ett omoget anslag som går över till vemod, med en berörande slutscen. Relationen mellan henne och Georg Rydebergs teaterlegendar följer sin förutsägbara väg, men de är båda bra.

1943-Sverige. 93 min. Svartvit. Regi: Hasse Ekman. Manus: Hasse Ekman, Walter Ljungquist. Bok: Walter Ljungquist. I rollerna: Sonja Wigert (Inga Dahl), Hasse Ekman (Joakim ‚ÄĚKim‚ÄĚ Lundell), Georg Rydeberg (Leo Waller), Karin Kavli, Georg Funkquist, Ludde Gentzel‚Ķ Birger Malmsten.

 

IMDb

What do you think?

0 / 5. Vote count: 0

Got something to say?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.