• Post category:Reviews in Swedish
  • Post last modified:October 3, 2021

I väntan på Jan Myrdals död

Regissörerna skildrade senast könsrockkungen Johnny Bode i en film från 2017, så det är inte konstigt att de här tog sig an en annan egensinnig, socialt osmidig figur, den intellektuelle giganten Jan Myrdal. Vi möter författaren under de sista åren då han befann sig i en slags påtvingad samexistens med Lasse Diding, miljonär och hotellägare som beundrade Myrdal sedan unga år och nu hade hjälpt honom rädda hans enorma samling av böcker. Det grälas och filosoferas kring åldrandet; det må skilja 30 år mellan männen och de är oense om det mesta, men påfallande lika varandra. Filmen är lite lös i konturerna, men liksom i Sivandivan (2019) är det en smått fascinerande, humoristisk inblick i en särlings fortsatta livskamp.

2021-Sverige. 75 min. Färg. Regi: Bengt Löfgren, Bo Sjökvist. Musik: Franska Trion.

 

IMDb

What do you think?

4 / 5. Vote count: 1

Got something to say?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.