• Post category:Reviews in Swedish
  • Post last modified:May 12, 2021

Miss and Mrs. Sweden

Vecko-Hattens chefredaktör Leif Mix (Jarl Kulle) vet att sex säljer och anordnar en skönhetstävling, men en grupp vänsterradikala börjar demonstrera. Göran Genteles första långfilm på sju år är en färgstark komedi med galna inslag som gör narr av allt från veckotidningar till marxister. Pigga inslag i kostymer och scenografi varvas med entusiastiska skådespelare; Kulle gör en nidbild av Vecko-Revyns dåvarande chefredaktör. Det börjar lovande, men är spretigt och slutar med en poänglös repris av Oh, vilket party! (1968).

1969-Sverige. 94 min. F√§rg. Regi: G√∂ran Gentele. Manus: Lars Forssell. I rollerna: Jarl Kulle (Leif Mix), Sven Lindberg (Rulle Binn), Gunn W√•llgren (Rose Persson-Silvergr√•), Meg Westergren, Per Oscarsson, Margareta Sj√∂din‚Ķ Gaby Stenberg, Stig Grybe, Lennart Swahn, John Harryson, Claire Wikholm, Bruno Wintzell, Lil Terselius, Lissi Alandh, Arne K√§llerud, G√∂sta Pr√ľzelius.

 

IMDb

What do you think?

0 / 5. Vote count: 0

Got something to say?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.