• Post category:Reviews in Swedish
  • Post last modified:January 15, 2021

Sophelikoptern

Två syskon (Jessica Szoppe, Christopher Burjanski) och en kompis (Daniel Szoppe) beger sig ut på en 100 mil lång bilresa för att lämna ett efterlängtat väggur till mormor (Singoalla Millon). I sanning en ovanlig road movie som blir en slags kommentar om romers förhållande till det svenska samhället – på olika sätt en del av det, men också alltid lite utanför och främmande. Här finns en slags tillbakalutad Roy Andersson-humor, arrangerade scener som ibland blir lite för mycket och skapar en stelhet. Men ändå roligt – och widescreen-fotot är stiligt, liksom den storslagna musiken. 

2016-Sverige. 100 min. Svartvit. Widescreen. Regi, manus: Jonas Selberg Augustsén. Foto: Anders Bohman. Musik: Jan Sandström. I rollerna: Jessica Szoppe (Enesa), Christopher Burjanski (Baki), Daniel Szoppe (Saska), Singoalla Millon, Rafael Szoppe, Angelina Dimiter-Taikon.

Guldbagge: Bästa originalmusik.

 

IMDb

What do you think?

0 / 5. Vote count: 0

Got something to say?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.