• Post category:Reviews in Swedish
  • Post last modified:November 14, 2020

Vita frun

Den fjärde filmen i Hillman-serien blev rejält sågad på sina håll för storyn om en konfliktfylld, förmögen familj och vad som ser ut att vara ett spöke i paviljongen. När vi får veta sanningen mot slutet övertygar knappast mördarens agenda. Men det är trots allt aldrig tråkigt och den svartvita stämningen har sina kusliga inslag. Hillman själv dyker inte upp förrän i filmens andra halva, men Freddy (Nils Hallberg) är som alltid en ljusglimt. Även Nils Asther stjäl uppmärksamhet som den respektingivande läkaren.

1962-Sverige. 109 min. Svartvit. Regi: Arne Mattsson. Manus: Folke Mellvig. I rollerna: Nils Asther (Simon Ek), Anita Björk (Helen G:son Lundberg), Jan Malmsjö (Roger von Schöffer), Karl-Arne Holmsten (John Hillman), Sif Ruud, Elisabeth Oldén… Nils Hallberg, Lena Granhagen, Tor Isedal, Gio Petré, Margit Carlqvist, Hjördis Petterson, Hugo Björne.

Trivia: Följd av Den gula bilen (1963). 

 

IMDb

What do you think?

0 / 5. Vote count: 0

Got something to say?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.