• Post category:Reviews in Swedish
  • Post last modified:November 1, 2020

Orca

Josephine Bornebusch var pĂ„ vĂ€g att arbeta med en ny tv-serie nĂ€r pandemin slog till och stĂ€ngde ner allt – den frustrationen, och de erfarenheter som skapades ur pandemin, inspirerade till den hĂ€r snabbt skrivna och inspelade filmen dĂ€r vi följer flera personer som befinner sig mer eller mindre i karantĂ€n och kommunicerar med varandra via telefonen och datorn. PĂ„ pappret lĂ„ter det som en begrĂ€nsad och trĂ„kig film, men Bornebusch och hennes team fĂ„r Orca att andas och kĂ€nnas mycket relevant för vĂ„r tid. Vi engagerar oss i de flesta av ödena, inte minst med hjĂ€lp av en fin skĂ„despelarensemble. 

2020-Sverige. 105 min. FĂ€rg. Producerad av Sofie Palage. Regi: Josephine Bornebusch. Manus: Josephine Bornebusch, Gunnar JĂ€rvstad. I rollerna: Johan Rheborg (Claes), Marie Göranzon (Solveig), Gustav Lindh (Igor), Tova Magnusson, Vera Vitali, Josephine Bornebusch
 Alba August, Peter Andersson.

Sista ordet: “En kompis hade trĂ€ffat en kille pĂ„ nĂ€tet. En annan kunde inte vara hos sin mamma som lĂ„g för döden. Alla de hĂ€r historierna borde man kunna göra nĂ„gonting av, tĂ€nkte jag. Matilda som jag spelar Ă€r nog ganska typ direkt baserad pĂ„ mig förutom att jag inte tar in pĂ„ hotell under kriser, jag jobbar mig ur dem. Jag har nog pytsat ut mig sjĂ€lv i alla rollfigurer.” (Bornebusch, Aftonbladet)

 

IMDb

What do you think?

3.3 / 5. Vote count: 6

Got something to say?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.