• Post category:Reviews in Swedish
  • Post last modified:September 4, 2020

Atomen i mänsklighetens tjänst?

I en tid då vänstern och högern debatterar klimatet och frågan om att använda kärnkraft som en miljövänligare energikälla än kol och olja hade det inte varit fel med en dokumentär som gör oss klokare. Den här filmen väljer en annan väg dock. I 18 kapitel går regissören igenom allt som kan gå fel (och har gått fel) med kärnkraften genom historien. Men det är alltför spretigt, med flera mer än lovligt bekanta inslag som ska tröskas igenom ännu en gång (Kubakrisen, till exempel) och lär inte intressera andra än övervintrade aktivister från 60-talets protester. Bristen på fokus gör filmen ofta ytlig och slarvigheter i de skrivna kommentarerna drar ner trovärdigheten.

2020-Sverige. 80 min. Färg/Svartvit. R: Maj Wechselmann.

 

IMDb

What do you think?

0 / 5. Vote count: 0

Got something to say?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.