• Post category:Reviews in Swedish
  • Post last modified:August 29, 2020

Psykos i Stockholm

IBLAND K√ĄNNS LIVET SOM EN FILM.¬†

En 14-årig flicka (Josefine Stofkoper) reser till Stockholm med sin mamma (Josefin Neldén), men redan på tågresan anar hon att mammans psykiska problem är på väg tillbaka… Maria Bäck återvänder till ett verklighetsbaserat tema som hon utforskade i en kortfilm 2014. Filmen är som skarpast när vi följer mor och dotters upplevelser tillsammans i huvudstaden medan mammans psykos blir allt värre; det är nattsvart roligt och lite kusligt. Filmen har även en fin känsla då den senare följer dottern på egen hand i staden, men berättelsen rinner ut i sanden en smula. Neldén gör en väldigt stark insats.

2020-Sverige. 100 min. Färg. Widescreen. Regi, manus: Maria Bäck. I rollerna: Josefine Stofkoper (Dottern), Josefin Neldén (Mamman), Sanaz Saidi (Cora), Saga Gärde.

Trivia: Bäck gör även dotterns röst som vuxen. 

 

IMDb

What do you think?

3 / 5. Vote count: 1

Got something to say?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.