• Post category:Reviews in Swedish
  • Post last modified:July 18, 2017

Trenter-serien

En ambiti√∂s filmatisering av tre utm√§rkta Stieg Trenter-deckare; varje bok delades upp p√• tv√• avsnitt var. I Jonas Cornells och Pelle Seths kapabla regiss√∂rsh√§nder transporterades vi tillbaka till sommaren och h√∂sten 1944. En stor del av njutningen med serien ligger just i scenografi, kostym och st√§mning. Stockholmsnostalgi g√•r hand i hand med ett mysdeckargemyt d√§r √Ėrjan Ramberg och Stig Grybe har nyckelrollerna. De √§r suver√§na som den kvinnotjusande fotografen/amat√∂rdetektiven och den f√•f√§nge, elegante kriminalkommissarien, v√§l underst√∂dda av en fin rollista av g√§stsk√•despelare i varje mysterium. Effektfullt och sp√§nnande, med rysliga inslag som r√∂r om i idyllen.¬†

1987-Sverige. Gjord f√∂r tv. 6 avsnitt. F√§rg. Upphov: Lars Bill Lundholm, Jonas Cornell. B√∂cker: Stieg Trenter (‚ÄĚIdag r√∂d‚ÄĚ, ‚ÄĚLysande landning‚ÄĚ, ‚ÄĚTr√§ff i helfigur‚ÄĚ). I rollerna: √Ėrjan Ramberg (Harry Friberg), Stig Grybe (Vesper Johnson).

√ĖVER MEDEL

IMDb

What do you think?

5 / 5. Vote count: 1

Got something to say?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.