• Post category:Reviews in Swedish
  • Post last modified:May 8, 2015

Även de döda har ett namn

affisch_A308DDHEN_A32010 attackerades konvojen Ship to Gaza på internationellt vatten av israeliska styrkor; nio personer dödades. Syftet med konvojen var att bryta Israels blockad av Gaza och bidra med humanitär hjälp till palestinierna. Med på resan fanns bland andra den svenske läkaren Henry Ascher och den här dokumentären följer med honom ett år senare på en ny hjälpkonvoj som stöter på patrull när den ska avsegla från Grekland. Störst framgång har filmen när den fokuserar på den sympatiske Ascher och hans förflutna som barn till judiska flyktingar. Skildringen av Ship to Gaza-kalabaliken i hamnen före avresan (och finanskrisen) kommer ingen vart, trots filmskaparnas engagemang. Det genomgående burkiga ljudet är tyvärr också distraherande.

2015-Sverige. 80 min. Färg. Regi, foto: Bo Harringer.

Trivia: Filmen är tillägnad regissörens son Josef som även arbetade med den här filmen och avled 2013. Bland de medverkande i filmen syns Henning Mankell, Mattias Gardell, Dror Feiler och Maria-Pia Boëthius.

5 kopia

 

IMDb

What do you think?

0 / 5. Vote count: 0

Got something to say?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.