• Post category:Reviews in Swedish
  • Post last modified:August 11, 2016

Pojktanten

pojktantenDet finns filmer som √§r personliga och intima, och sedan finns det filmer som tar det ett steg l√§ngre. Det h√§r √§r en hybrid mellan dokument√§rfilm och fiktion d√§r vi m√∂ter regiss√∂ren Ester Martin Bergsmark och hans pojkv√§n Eli Lev√©n n√§r de sitter i badkaret och pratar om hur Eli brukade definiera sig sj√§lv som en “pojktant”. Det varvas med iscensatta minnesbilder och funderingar kring uppl√∂sta k√∂nsidentiteter och hur rigida v√•rt samh√§lles normer √§r f√∂r m√•nga. Filmen har en ostrukturerad, dr√∂msk k√§nsla, l√•gm√§ld men √§nd√• passionerad. Visst sitter vi med i badkaret, men vi kommer till sist aldrig Ester och Eli n√§ra. Filmen k√§nns sv√•rtillg√§nglig och exkluderande mer √§n tankev√§ckande.

2012-Sverige-Danmark. 74 min. Färg. Regi, manus: Ester Martin Bergsmark. Medverkande: Eli Levén, Ester Martin Bergsmark.

6 kopia

 

IMDb

What do you think?

0 / 5. Vote count: 0

Got something to say?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.