• Post category:Reviews in Swedish
  • Post last modified:March 29, 2016

Starke man

starkemanDet var inte ens i Sveriges trÄkigaste kommun, utan den nÀst trÄkigaste kommunen, som den hÀr komediserien utspelade sig. Svinarp var en grÄ hÄla i SkÄne, styrd av kommunalrÄdet Lars-Göran Bengtsson (Anders Jansson) som med nöd och nÀppe var sitt uppdrag vuxen; trogna medarbetare gav honom ovÀrderlig hjÀlp. Som satir över kommunpolitik var serien mycket lyckad; blandningen av komisk tristess och lokala korruptionsmöjligheter var trÀffande. Jansson gjorde sin klumpige starke man pÄ ett oemotstÄndligt sÀtt och matchades vÀl av Magnus Mark och Claudia Galli i torrare roller; Anna Blomberg var ocksÄ sevÀrd som Gunvor, den kedjerökande kommunsekreteraren som lÀngtade efter kÀrlek. Mycket kÀndes inspirerat av The Office, men serien hittade sin egen ton och var ovanligt vÀlskriven och initierad för en svensk komediserie.

2010-2011:Sverige. Gjord för tv. 26 avsnitt. FÀrg. Upphov: Anders Jansson, Wiktor Ericsson. I rollerna: Anders Jansson (Lars-Göran Bengtsson), Magnus Mark (Matts Johansson), Claudia Galli (Jonna Wetterström), Anna Blomberg (Gunvor Halldén).

Sista ordet: “Jag var lite smĂ„orolig. Men nĂ€r jag sĂ„g tvĂ„ 13-Ă„riga tjejer som skrattade Ă„t kommunalpolitik blev jag sĂ€ker – har vi fjortisarna med oss kan vi ta över vĂ€rlden!” (Jansson inför premiĂ€ren, Göteborgs-Posten)

ÖVER MEDEL

IMDb

What do you think?

0 / 5. Vote count: 0

Got something to say?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.