• Post category:Reviews in Swedish
  • Post last modified:March 9, 2017

Jag är min egen Dolly Parton

jag_ar_min_egen_dolly_partonAtt f√∂lja en grupp artister som s√§tter ihop en hyllningskonsert till Dolly Partons √§ra, med enbart hennes l√•tar, k√§nns kanske inte som helgjutet material f√∂r en intressant dokument√§r, men det √§r trevligt att ha fel ibland. Vi m√∂ter fem s√•ngerskor som alla √§r stora fans, men ocks√• har n√•tt egna framg√•ngar i yrket, inte minst Nina Persson som ju √§r k√§nd f√∂r Cardigans och A Camp. Fokus ligger inte p√• Parton (√§ven om hon dyker upp i slutet av filmen), utan p√• de fem kvinnorna som √∂ppnar upp sig f√∂r kameran och l√•ter oss f√• dela deras sorger, gl√§dje√§mnen och funderingar kring familj och karri√§r. Precis som ikonen k√§mpar de f√∂r att f√• g√• en egen v√§g i livet, inte minst Gudr√ļn Hauksd√≥ttir vars relation till b√•de dottern och modern (p√• Island) √§r komplicerad. En rolig och r√∂rande film.

2011-Sverige. 97 min. F√§rg. Producerad av¬†Stina Gardell. Regi, manus: Jessica Nettelbladt. Medverkande: Nina Persson, Cecilia Nordlund, Lotta Wengl√©n, Helena Josefsson, Gudr√ļn Hauksd√≥ttir.

4 kopia

 

IMDb

What do you think?

0 / 5. Vote count: 0

Got something to say?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.