• Post category:Reviews in Swedish
  • Post last modified:March 9, 2017

Vikarien

EN OH√ÖLLBAR SITUATION. EN SURREALISTISK UPPENBARELSE. EN HISTORIA MED ETT OV√ĄNTAT SLUT.

small_originalDen h√§r dokument√§ren visar hur avskr√§ckande l√§raryrket kan vara idag… men ocks√• att det kan vara givande. P√• Hallonbergsskolan i Stockholm jobbar Max Wejstorp och han b√∂rjar tappa arbetslusten. Varje dag √§r det kaos i klassrummet. Han ringer sin gamle mentor, legendaren Folke Silv√©n, som kommer till skolan ‚Äď och f√•r sig en chock. Vi f√∂ljer Max och Folke i deras kamp f√∂r att g√∂ra en skillnad i elevernas liv; de m√∂ter b√•de bakslag och framg√•ngar. De √§r engagerande att se, s√§rskilt Folke, denna f√§rgstarke 75-√•ring som tycks ha frid i sinnet och en naturlig auktoritet. H√§r finns gripande √∂gonblick, men filmen roar mer √§n l√§r oss n√•gonting om dagens skola.¬†

2006-Sverige. 85 min. Färg. Regi, manus: Åsa Blanck, Johan Palmgren.

Guldbagge: Bästa dokumentärfilm.

5 kopia

 

IMDb

What do you think?

0 / 5. Vote count: 0

Got something to say?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.