• Post category:Reviews in Swedish
  • Post last modified:March 20, 2016

Leva livet

levalivet‚ÄĚSame shit, different day‚ÄĚ st√•r det p√• Fares Fares t-shirt i filmen, ett genomg√•ende tema i Mikael H√•fstr√∂ms mosaik av levnads√∂den i ett svenskt hyreshus. En dammsugef√∂rs√§ljare med en d√∂ende hustru hemma knackar d√∂rr och ger hyresg√§sterna goda r√•d; de han st√∂ter p√• har sina rubbningar. Nu √§r filmen inte enbart full av tanter som l√•ser in sig i garderober, utan √§ven mer jordn√§ra m√§nniskor i kris. H√§nger inte alltid ihop, men h√§r finns en del givande sekvenser. Anders Ahlbom √§r suver√§nt rolig, p√• s√§tt och vis tragisk, och Kjell Bergqvist g√∂r en roll som √§r som skriven f√∂r honom.

2001-Sverige. 99 min. F√§rg. Widescreen. Regi: Mikael H√•fstr√∂m. Manus: Mikael H√•fstr√∂m, Hans Gunnarsson. Noveller: Hans Gunnarsson. I rollerna: Kjell Bergqvist (Leif), Christian Fiedler (Evert Nilsson), Lia Boysen (Lena), Carina Johansson, Fares Fares, Eva R√∂se… Anders Ahlbom.

Guldbaggar: Bästa kvinnliga biroll (Johansson), manus.

5 kopia

 

IMDb

What do you think?

0 / 5. Vote count: 0

Got something to say?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.