• Post category:Reviews in Swedish
  • Post last modified:May 11, 2016

Grabben i graven bredvid

grabbenigravenbredvidDesirée och Benny (Elisabet Carlsson, Michael Nyqvist), som just har förlorat närstående, möts på kyrkogården och en trevande romans väcker passionen inom dem. En kärlekshistoria som påminner om filmer som Falling in Love (1984); tanken är inte att det ska vara tidernas romans, utan något som vi vanliga dödliga kan uppleva. Huvudrollsinnehavarna är förstås charmiga som paret. Regissörens vilja att uppskatta det folkliga och enkla är sympatiskt, men handlingen är nästan provocerande menlös… även om många älskade filmen.

2002-Sverige-Norge. 93 min. Färg. Regi: Kjell Sundvall. Bok: Katarina Mazetti. I rollerna: Elisabet Carlsson (Desirée Wallin), Michael Nyqvist (Benny Söderström), Annika Olsson (Märta), Anna Azcárate, Rolf Degerlund, Anita Heikkilä.

Trivia: Berättelsen har även blivit scenmusikal.

Guldbagge: Bästa manliga huvudroll (Nyqvist).

6 kopia

 

IMDb

What do you think?

0 / 5. Vote count: 0

Got something to say?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.