• Post category:Reviews in Swedish
  • Post last modified:March 30, 2016

Nu är pappa trött igen

nuarpappatrottigenEn av Marie-Louise Ekmans mest kända filmer som också fick god kritik på sina håll. Det är en lätt absurd historia där vi följer en gravt alkoholiserad, en gång inflytelserik, mans stapplande steg från institutionalisering tillbaka till samhället där hans två ex-fruar väntar med avsmak… men även hans trofasta tonårsdotter (Rebecka Hemse). Onekligen ett tillfälle för regissörens make Gösta att briljera återigen. Hans insats är tragikomisk; mycket svärta men med drag av Papphammar. Tyvärr känns filmen i stort tjatig och alltför teatralisk i sitt förhållande till alkoholism.

1996-Sverige. 87 min. Färg. Regi, manus: Marie-Louise Ekman. I rollerna: Gösta Ekman (Herr Khopp), Chatarina Larsson (Mamman), Rebecka Hemse (Dottern), Marika Lagercrantz, Örjan Ramberg, Rolf Skoglund… Keve Hjelm, Lena Söderblom.

6 kopia

 

IMDb

What do you think?

0 / 5. Vote count: 0

Got something to say?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.