• Post category:Reviews in Swedish
  • Post last modified:March 11, 2016

Klassfesten

VARFÖR MAN INTE VILL ÅTERFÖRENAS MED SIN GAMLA KLASS, MEN ÄNDÅ GÖR DET.

klassfestenSpännande att träffa sina gamla klasskamrater igen, i kanske högst en halvtimme – sedan är det stor risk att klassfesten spårar ur. Alla faller tillbaka i sina gamla roller i klassen, otäcka sår öppnas och supandet börjar. Björn Kjellman är helt rätt som den gräsligt vuxne Magnus som kommer i kontakt med sitt tonåriga jag på ett påtagligt sätt. Klassfesten och återföreningen med sin ungdomskärlek gör att han väcks ur sitt medel-svenssonliv och låter 35-årskrisen blomma ut fullständigt. Roligt, kreativt regisserat och den där klassfesten känns rysligt äkta. Men nu har regissörsduon kanske skildrat tillräckligt många livskriser.

2002-Sverige. 104 min. Färg. Regi, manus: Hannes Holm, Måns Herngren. I rollerna: Björn Kjellman (Magnus Edkvist), Inday Ba (Hillevi), Cecilia Frode (Lollo Edkvist), Oscar Taxén, Malena Engström, Jessica Forsberg.

Guldbagge: Bästa kvinnliga biroll (Frode).

5 kopia

 

IMDb

What do you think?

0 / 5. Vote count: 0

Got something to say?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.