• Post category:Reviews in Swedish
  • Post last modified:March 11, 2016

Klassfesten

VARFÖR MAN INTE VILL ÅTERFÖRENAS MED SIN GAMLA KLASS, MEN ÄNDÅ GÖR DET.

klassfestenSpĂ€nnande att trĂ€ffa sina gamla klasskamrater igen, i kanske högst en halvtimme – sedan Ă€r det stor risk att klassfesten spĂ„rar ur. Alla faller tillbaka i sina gamla roller i klassen, otĂ€cka sĂ„r öppnas och supandet börjar. Björn Kjellman Ă€r helt rĂ€tt som den grĂ€sligt vuxne Magnus som kommer i kontakt med sitt tonĂ„riga jag pĂ„ ett pĂ„tagligt sĂ€tt. Klassfesten och Ă„terföreningen med sin ungdomskĂ€rlek gör att han vĂ€cks ur sitt medel-svenssonliv och lĂ„ter 35-Ă„rskrisen blomma ut fullstĂ€ndigt. Roligt, kreativt regisserat och den dĂ€r klassfesten kĂ€nns rysligt Ă€kta. Men nu har regissörsduon kanske skildrat tillrĂ€ckligt mĂ„nga livskriser.

2002-Sverige. 104 min. FÀrg. Regi, manus: Hannes Holm, MÄns Herngren. I rollerna: Björn Kjellman (Magnus Edkvist), Inday Ba (Hillevi), Cecilia Frode (Lollo Edkvist), Oscar Taxén, Malena Engström, Jessica Forsberg.

Guldbagge: BÀsta kvinnliga biroll (Frode).

5 kopia

 

IMDb

What do you think?

0 / 5. Vote count: 0

Got something to say?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.