• Post category:Reviews in Swedish
  • Post last modified:February 5, 2016

Göranssons pojke

29455Weyler Hildebrand tycks ha sett Chaplins pojke (1921) n√•gra g√•nger f√∂r mycket. Vi m√∂ter fattige alkoholisten Julius G√∂ransson vars liv r√§ddas genom att han tar hand om en pojke som har √∂vergivits av sina f√∂r√§ldrar. Tyv√§rr var konceptet 1800-talsm√§ssigt redan n√§r filmen kom och allt √§r v√§ldigt sentimentalt ‚Äď till och med en bihistoria med en elak skrothandlare (Sigge F√ľrst) √§r tandl√∂s. Lille Tom Olssons k√§ckhet blir p√•frestande f√∂r fler √§n bara diabetiker…

1941-Sverige. 88 min. Svartvit. Regi: Weyler Hildebrand. Foto: Julius Jaenzon. I rollerna: Weyler Hildebrand (Julius G√∂ransson), Tom Olsson (Pelle), Emy Hagman (Anna Fagerlund), Eric Abrahamsson, Hilda Borgstr√∂m, Gaby Stenberg‚Ķ Sigge F√ľrst, Wiktor ‚ÄĚKul√∂rten‚ÄĚ Andersson, Douglas H√•ge, John Elfstr√∂m.

7 kopia

 

IMDb

What do you think?

0 / 5. Vote count: 0

Got something to say?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.