• Post category:Reviews in Swedish
  • Post last modified:January 23, 2016

Fasters millioner

Unknown-3Fransk s√§ngkammarfars fr√•n 20-talet, avdammad f√∂r vita duken, d√§r Greta (Tutta Rolf) f√∂r att s√§kerst√§lla ett miljonarv m√•ste lura i sin f√∂rm√∂gna faster att hon inte √§r gift med Adolf Lundgren (Erik ‚ÄĚBullen‚ÄĚ Berglund), fast hon √§r det. Karin Swanstr√∂m och Berglund √§r perfekta ‚Äď henne s√§ger ingen nej till och hans punktlighetsbesatte direkt√∂r ger f√∂rstoppning ett ansikte. Livligheten i filmen kommer fr√•n de √§ldre sk√•despelarna, trots att k√§rleksparet g√∂rs av tv√• av 30-talets popul√§raste stj√§rnor. Filmen √§r en behaglig tidsf√∂rdrivelse som tyv√§rr √§r lite tjatig och tunn.¬†

1934-Sverige. 90 min. Svartvit. Regi: Gustaf Molander. I rollerna: Tutta Rolf (Greta), Adolf Jahr (Georg Berger), Karin Swanstr√∂m (H√©l√©ne), Erik ‚ÄĚBullen‚ÄĚ Berglund (Adolf Lundgren), Anna-Lisa Baude‚Ķ Eric Abrahamsson.

Trivia: Farsen hade körts i två omgångar på scen innan den filmades. En av teaterversionerna hade Swanström regisserat; hon och Berglund upprepade rollerna i den här filmen.

6 kopia

 

IMDb

What do you think?

0 / 5. Vote count: 0

Got something to say?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.