• Post category:Reviews in Swedish
  • Post last modified:January 11, 2021

Appassionata

En talangfull ung konsertpianist (Alf Kjellin) möter den briljante kollegan Thomas Dahlhoff (Georg Rydeberg) som just har avtjänat ett fängelsestraff; Dahlhoff berättar hur allt började i Cannes… Ett intensivt, mörkt romantiskt drama om ett manligt geni som blir besatt och hotar kvinnan han älskar; en modern publik lär se det här som ett tydligt exempel från senare tiders #metoo-diskussioner. Klyschigt, men här finns ett snyggt mörker i fotot som passar filmen väl. Rydeberg är utmärkt i sin ångestladdade roll och filmen uppmärksammades för hur klassisk musik används i den.

1944-Sverige. 108 min. Svartvit. Regi: Olof Molander. Foto: Karl-Erik Alberts. I rollerna: Georg Rydeberg (Thomas Dahlhoff), Viveca Lindfors (Maria), Alf Kjellin (Eric Lindén), Georg Funkquist, Harriet Bosse, Hilda Borgström… Hugo Björne, Hjördis Petterson, Gunnar Björnstrand.

Trivia: Bosses sista film. 

 

IMDb

What do you think?

0 / 5. Vote count: 0

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.