Nelly Rapp – monsteragent

INGET VANLIGT HÖSTLOV.

Tioåriga Nelly Rapp (Matilda Gross) hälsar på hos morbror Hannibal (Johan Rheborg) som bor tillsammans med hushållerskan Lena-Sleva (Marianne Mörck) i ett gammalt kråkslott; hon vet inte om att de är aktiva inom Monsterakademin. En filmatisering av de populära barnböckerna som flirtar ivrigt med klassiska monster som varulvar och vampyrer, men på ett lagom läskigt vis för yngre. Rysligheter med mycket hjärta, kan man säga; värdet av vänskap är ett starkt tema. Mysigt höstrusk och Björn Gustafsson har en kul biroll som falsk profet för Monsterakademin, med bländande leende och pr-tänk.

2020-Sverige. 92 min. Färg. Widescreen. Regi: Amanda Adolfsson. Böcker: Martin Widmark, Christina Alvner. I rollerna: Matilda Gross (Nerlly Rapp), Johan Rheborg (Hannibal), Marianne Mörck (Lena-Sleva), Björn Gustafsson, Lily Wahlsteen, Jens Ohlin.

 

IMDb

What do you think?

0 / 5. Vote count: 0

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.