• Post category:Reviews in Swedish
  • Post last modified:October 8, 2020

Landstormens lilla lotta

Ett gäng 35-åringar har kallats in till landstormsövning; sekreteraren Elsa Strid (Sickan Carlsson) på den lokala banken tjänstgör som lotta. En månad efter Tysklands attack mot Polen var inte kritikerna på humör för simpla upptåg i militära miljöer; stridsövningarna bedömdes som olämpliga. Det må vara hänt. Ur ett mer objektivt perspektiv, decennier senare, är det lätt att se filmen som en föregångare till Repmånad (1979) utan större för- eller nackdelar. Lite sång från Carlsson, lite trams från ett brokigt soldatgäng. 

1939-Sverige. 91 min. Svartvit. Regi: Weyler Hildebrand. Manus: Torsten Lundqvist, Weyler Hildebrand. Sånger: Sten Axelsson, Sven Paddock. I rollerna: Sickan Carlsson (Elsa Strid), Allan Bohlin (Erik Berner), Åke Söderblom (Wille Nilsson), Thor Modéen, Eric Abrahamsson, Ludde Gentzel… Weyler Hildebrand, Hjördis Petterson, George Fant, John Botvid.

 

IMDb

What do you think?

0 / 5. Vote count: 0

Got something to say?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.