Inland

En ung kvinna (Irma von Platen) flyttar med sin pojkvän till en by i Norrland där han växte upp; förhållandet tar slut redan innan de är framme, men hon bestämmer sig för att stanna kvar. Nog skulle det bli en utmaning att filma den hyllade romanen eftersom huvudrollsfiguren är så passiv – och jo, det är svårt att engagera sig i henne. Vi följer kvinnan medan hon jobbar i den lokala matbutiken, äter lösgodis och får små sammanbrott medan midnattssolen plågar henne. Ödslighet i landskap och person speglas, ibland effektfullt.

2020-Sverige. 88 min. Färg. Widescreen. Regi, manus: Jon Blåhed. Bok: Elin Willows (”Inlandet”). Foto, klippning: Jimmy Sundin. I rollerna: Irma von Platen (X), Eva Melander (Lena), Ann Petrén (Laila), Albin Grenholm, Paloma Perez, Tage Wikander Hervén.

 

IMDb

What do you think?

0 / 5. Vote count: 0

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.