• Post category:Reviews in Swedish
  • Post last modified:October 6, 2020

Driver dagg faller regn

Storbonden Germund Germundssons (Sten Lindgren) dotter (Mai Zetterling) förälskar sig i spelmannen Jon (Alf Kjellin), som räddar henne från att bli våldtagen… men deras kärlek ses inte med blida ögon. En av 1940-talets största publikframgångar är ett hederskulturdrama i en svunnen tid där fördomsfulla människor hellre utsätter sina familjemedlemmar för fara än låter dem finna lyckan. Zetterling och Kjellin är attraktiva som den envist självständiga Marit och spelmannen med rykte om sig att ha trolldomskrafter. Enkla men engagerande konflikter; musiken och de lantliga miljöerna spelar stor roll.

1946-Sverige. 103 min. Svartvit. Regi: Gustaf Edgren. Manus: Gustaf Edgren, Gardar Sahlberg, √Öbergson. Bok: Margit S√∂derholm. Foto: Martin Bodin. S√•ng: ‚ÄĚDriver dagg faller regn‚ÄĚ (Eskil Eckert-Lundin, Bengt Wallerstr√∂m). I rollerna: Mai Zetterling (Marit Germundsdotter), Alf Kjellin (Jon), Sten Lindgren (Germund Germundsson), Hilda Borgstr√∂m, Anna Lindahl, Eric von Gegerfelt‚Ķ Ulf Palme, Inga Landgr√©.

 

IMDb

What do you think?

0 / 5. Vote count: 0

Got something to say?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.