Driver dagg faller regn

Storbonden Germund Germundssons (Sten Lindgren) dotter (Mai Zetterling) förälskar sig i spelmannen Jon (Alf Kjellin), som räddar henne från att bli våldtagen… men deras kärlek ses inte med blida ögon. En av 1940-talets största publikframgångar är ett hederskulturdrama i en svunnen tid där fördomsfulla människor hellre utsätter sina familjemedlemmar för fara än låter dem finna lyckan. Zetterling och Kjellin är attraktiva som den envist självständiga Marit och spelmannen med rykte om sig att ha trolldomskrafter. Enkla men engagerande konflikter; musiken och de lantliga miljöerna spelar stor roll.

1946-Sverige. 103 min. Svartvit. Regi: Gustaf Edgren. Manus: Gustaf Edgren, Gardar Sahlberg, Åbergson. Bok: Margit Söderholm. Foto: Martin Bodin. Sång: ”Driver dagg faller regn” (Eskil Eckert-Lundin, Bengt Wallerström). I rollerna: Mai Zetterling (Marit Germundsdotter), Alf Kjellin (Jon), Sten Lindgren (Germund Germundsson), Hilda Borgström, Anna Lindahl, Eric von Gegerfelt… Ulf Palme, Inga Landgré.

 

IMDb

What do you think?

0 / 5. Vote count: 0

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.