Måste gitt

Småkriminelle Metin (Can Demirtas) i Jordbro är inte riktigt som de andra; han sätter sina innersta tankar och erfarenheter på pränt i en hemlig dagbok… men den kan också bli hans undergång. En hyllad dramakomedi där Demirtas är perfekt i huvudrollen som en gangster med skådespelardrömmar som inte anar att hans verkliga talang ligger i skrivandet. Hans värld krockar med det finkulturella i en uppgörelse om dagboken; här finns även en dos av spänning. Roligt och rappt om gängkriminalitet i förorten, där individer formas av de som bor där; Metin må vara en frustrerande typ, men ändå engagerande.

2017-Sverige. 97 min. Färg. Widescreen. Producerad av Abbe Hassan. Regi: Ivica Zubak. Manus: Ivica Zubak, Can Demirtas. I rollerna: Can Demirtas (Metin), Jörgen Thorsson (Puma), Selma Caglar (Fatma), Lena Endre, Toni-Prince Tvrtkovic, David Nzinga… Shebly Niavarani.

Trivia: Följd av en tv-serie, Måste gitt (2020).

Sista ordet: “När man ser på svensk film från 80-talet tror man att Sverige var ett land utan några invandrare. Invandrare fick aldrig vara med, varken på tv eller film. Men det är viktigt att skildra hur människor har det i dag, vilket samhälle vi lever i. Och det är viktigt att få folk att garva.” (Zubak, Svenska Dagbladet)

 

IMDb

What do you think?

0 / 5. Vote count: 0

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.