Stinsen brinner… filmen alltså

På järnvägsstationen i lilla Svedum håller stinsen Axel Hansson (Anders Eriksson) en SJ-chef (Claes Eriksson) inlåst. Galenskaparna & After Shaves succémusikal som filmversion innehåller diskreta förändringar, men är i stort trogen förlagan. Scenrummet öppnas upp genom att filmen är inspelad på Vedums järnvägsstation. Entusiastiskt framfört, men samtidigt märks det tydligt att gensvaret från publiken saknas, vilket drabbar sketcherna. Musiknumren fungerar bättre och innehåller några av Claes Erikssons mest minnesvärda låtar.

1991-Sverige. 104 min. Färg. Regi, manus: Anders Eriksson, Claes Eriksson. Sånger: Claes Eriksson (”Pappa, jag vill ha en italienare”, ”Stinsen brinner”). I rollerna: Anders Eriksson (Axel Hansson), Claes Eriksson (Gerhard Vilén/Jerry Kopp), Kerstin Granlund (Rosa Flodqvist/Mona Hansson/Rigmor Assarsson), Knut Agnred, Peter Rangmar, Jan Rippe, Per Fritzell.

 

IMDb

What do you think?

0 / 5. Vote count: 0

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.