S*M*A*S*H

En komediserie inspirerad av 80-talets Team Siab, där svensk tennis med framgång satsade på fyra lovande, unga spelare (inklusive Mats Wilander). Här är det tre mycket olika tonårstalanger som blir ihopfösta med en avdankad veteran (Svante Grundberg); det leder till äventyr jorden runt bland en mängd stereotyper. Måns Herngrens och Hannes Holms första gemensamma projekt som regissörer är omoget och stökigt (som tennisspelarna själva), vilket ofta prövar tålamodet, men en hel del av de galna infallen och satiriska idéerna fungerar. De fyra huvudrollsinnehavarna roar och birollslistan är onekligen färgstark; bästa avsnittet är grabbarnas sorgliga julfirande.

1990-Sverige. Gjord för tv. 225 min. Färg. Upphov: Måns Herngren, Hannes Holm. Signatur: The Creeps. I rollerna: Måns Herngren (Alex Carlsson), Felix Herngren (Teofil ”Teo” Broström), Peter Wahlbeck (Sigurd ”Sigge” Grönqvist), Svante Grundberg (Einar Berg), Sten Ljunggren, Tomas Norström… Tor Isedal, Tintin Anderzon, Ika Nord, Claes Månsson, Reine Brynolfsson, Per Eggers, John Rabaeus, Loa Falkman, Rikard Wolff, Anders Ahlbom, Meta Velander, Thomas Di Leva, Cia Berg, Anna-Lena Brundin, Claes Ljungmark, Stellan Skarsgård, Irma Schultz, Johan Rheborg, Gunnel Fred, Sune Mangs, Ann-Louise Hanson, Björn Granath.

Trivia: Ursprungligen visad i åtta avsnitt.  

MEDEL

IMDb

What do you think?

0 / 5. Vote count: 0

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.