Pensionat Paradiset

I ett klantigt försök att hjälpa sin syster tvingas skräddaren Julius Bergström (Thor Modéen) posera som en mexikansk operasångare på ett pensionat i skärgården. En numera klassisk pilsnerfilm som väckte stor förargelse hos kritiker och vän av ordning; publiken uppskattade den mer och filmen blev stilbildande. Det är en av Modéens roligaste insatser; han får god hjälp av Julia Caesar som bister pensionatvärdinna och Lili Ziedner som har fått några av de bästa replikerna. Mycket slapstick, en del alltför fåniga inslag, men sköna miljöer och en minnesvärt kaotisk smörgåsbordsscen. 

1937-Sverige. 78 min. Svartvit. Regi: Weyler Hildebrand. Manus: Bob & Mac. I rollerna: Thor Modéen (Julius Bergström), Julia Caesar (Elvira Pettersson), Maritta Marke (Lotta Bergström), Greta Ericson, Nils Ericson, Carl Hagman… John Botvid, Sigge Fürst.

Trivia: Bob & Mac består egentligen av Robert Wahlberg och Artur Enell. En nedklippt version av filmen fick titeln Skärgårdskavaljerer.

 

IMDb

What do you think?

0 / 5. Vote count: 0

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.