Macken – Roy’s och Roger’s Bilservice

EN FILM OM TVÅ BRÖDER OCH EN MACK.

Den mest minnesvärda sekvensen kommer alldeles i slutet, då Roy och Roger har åkt på en fisketur och framför ”Gôtt & leva”, medan eftertexterna börjar rulla. Den melodin har fått ett liv långt efter den här bagatellen, en fortsättning på Galenskaparna & After Shaves klassiska tv-serie Macken (1986). Det som fungerade i sketchformat går på tomgång här, medan bröderna letar efter sin pappa (vilket för dem långt bort från macken). Nåväl, sommarkänslan kompenserar en smula, liksom Hans Alfredsons lilla roll.

1990-Sverige. 98 min. Färg. Regi, manus, sång: Claes Eriksson (”Gôtt & leva”). I rollerna: Anders Eriksson (Roy), Jan Rippe (Roger), Per Fritzell (Karl Milton), Kerstin Granlund, Peter Rangmar, Knut Agnred… Claes Eriksson, Sven Melander, Magnus Härenstam, Charlott Strandberg, Hans Alfredson, Laila Westersund, Monica Dominique, Gösta Krantz, Tintin Anderzon.

 

IMDb

What do you think?

0 / 5. Vote count: 0

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.