Korparna

1978 kämpar en bonde (Reine Brynolfsson) med vardagsslitet, arrendets framtid och det faktum att hans tonårsson (Jacob Nordström) hellre intresserar sig för fåglar än att följa i sin fars fotspår. Det märks att det är en prisbelönt fotograf som begår sin långfilmsdebut här; tillsammans med Jonas Alarik fokuserar Jens Assur mycket på uttrycksfulla, jordnära och vackra ögonblick i den karga värld som bonden kämpar med. Miljöerna skiljer sig från romanen, men temat om en tradition i förändring finns kvar. Dystert, med ett svagt slut, men mycket välspelat, särskilt av Brynolfsson.

2017-Sverige. 107 min. Färg. Regi, manus: Jens Assur. Bok: Tomas Bannerhed. Foto: Jonas Alarik. Musik: Peter von Poehl. I rollerna: Reine Brynolfsson (Agne), Maria Heiskanen (Gärd), Jacob Nordström (Klas), Roger Storm, Peter Dalle, Saga Samuelsson… Annika Hallin, Etienne Glaser.

Guldbagge: Bästa originalmusik.

 

IMDb

What do you think?

0 / 5. Vote count: 0

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.