Farligt löfte

Lilla Helen (Lena Nyman) blir vittne till hur cykelhandlaren Bertil Strand (Herman Ahlsell) går in hos en kvinna som senare hittas mördad, men flickan förstår inte vad hon ser eller att hon är i fara… Regissörens debut är en thriller med en realistisk ton som tar väl tillvara på Stockholmsmiljöerna, inklusive tunnelbanan och (under en spännande final) Vällingby centrum. Det är också kul att se en så ung Nyman i sin första film. Men alltför stor del av berättelsen är fånig och Blomgrens otrogne familjefar odräglig; slutscenen är komiskt förljugen. 

1955-Sverige. 82 min. Svartvit. Regi: Håkan Bergström. I rollerna: Lena Nyman (Helen Tomason), Bengt Blomgren (Åke Tomason), Inger Juel (Ulla Brantman), Herman Ahlsell (Bertil Strand), Ulla Holmberg, Birgitta Valberg.

 

IMDb

What do you think?

0 / 5. Vote count: 0

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.