Min pappa Marianne

Efter flera motgångar flyttar 28-åriga Hanna (Hedda Stiernstedt) motvilligt hem till föräldrarna i Alingsås, men där väntar hennes livs överraskning. Berättelsen om småstadsprästen som vid 60 års ålder bestämmer sig för att berätta för sin omgivning att han i själva verket är Marianne är baserad på en verklig historia. Det finns inte mycket svärta i denna dramakomedi, men manusförfattarna hittar en balansgång som roar, inspirerar och väcker eftertanke. Rolf Lassgård är lysande, rakt igenom trovärdig i huvudrollen, liksom Stiernstedt vars rollfigur kämpar med sina naturligt omtumlande, men på sätt och vis skamfyllda, känslor.

2020-Sverige. 110 min. Färg. Producerad av Charlotta Denward. Regi: Mårten Klingberg. Manus: Ida Kjellin, Daniel Karlsson. Bok: Ester Roxberg (”Min pappa Ann-Christine”). I rollerna: Rolf Lassgård (Lasse/Marianne), Hedda Stiernstedt (Hanna), Lena Endre (Eva), Klas Wiljergård, Nour El Refai, Kajsa Ernst… Mårten Klingberg, Vilhelm Blomgren.

Trivia: Även baserad på ett manus av Cilla Jackert.

Sista ordet: ”Det är naturligtvis en jätteutmaning och det är någonting som samtidigt lockar mig. En slags egen nyfikenhet, för man har ju vetat en del om ämnet innan, men inte i närheten av så mycket jag vet idag. Mycket tack vare att jag träffat Ann-Christine, som gett mig nycklar in i det här. En sak som hon sa var ‘Jag är expert på mig, men, det här ser olika ut för varje person’ och det ger mig en enorm frihet i att forma hur det är för Lasse.” (Lassgård, Moviezine)

 

IMDb

What do you think?

0 / 5. Vote count: 0

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.