X&Y

x&yAnna Odell spelar återigen en tolkning av sig själv, regissören som är villig att gå över alla gränser för sin konst. Nu är hon nyfiken på Mikael Persbrandts sexuella dragningskraft och anlitar flera av Sveriges och Danmarks bästa skådespelare att gestalta alter egon av de två. Frustrationen växer bland skådespelarna eftersom det inte finns något manus, syftet med filmen förblir oklart och Odells infall provocerar. De har sannerligen en poäng. Men visst är det underhållande att se dem kämpa inlåsta i hennes värld.

2018-Sverige-Danmark. 112 min. Färg. Widescreen. Regi, manus: Anna Odell. I rollerna: Anna Odell, Mikael Persbrandt, Vera Vitali, Shanti Roney, Trine Dyrholm, Thure Lindhardt… Sofie Gråbøl.

 

IMDb

What do you think?

0 / 5. Vote count: 0

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.