Hjärtat

Mikas och Tesfays (Fanni Metelius, Ahmed Berhan) förhållande prövas av att han aldrig vill ha sex och känns alltmer distanserad. Metelius debut som långfilmsregissör är ett projekt där hon har full kontroll. Det är hennes berättelse och syftet har varit att få fram en unikt kvinnlig röst i skildringen av ett förhållande. Mycket hudnära och öppenhjärtigt; Metelius får fram komplexiteten och motsägelserna i ett kärleksförhållande. Hon är utmärkt i huvudrollen, men det medvetna valet att göra Tesfay till mer eller mindre ett enigma frustrerar; vi förstår inte varför Mika inte kan gå vidare utan honom. 

2018-Sverige. 104 min. Färg. Regi, manus, klippning: Fanni Metelius. I rollerna: Fanni Metelius (Mika), Ahmed Berhan (Tesfay), Leona Axelsen (Li), Daniella Mir, Suzanne Reuter, Samuel Edwards.

Trivia: Metelius är Reuters systerdotter.

 

IMDb

What do you think?

0 / 5. Vote count: 0

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.