Jag kommer hem igen till jul

Världsstjärnan Simon (Peter Jöback) kommer hem till byn för att fira jul med familjen efter en lång tid borta, men gammal rivalitet och hemligheter kokar under ytan. Filmen bygger på en idé av Jöback och har starkt självbiografiska drag – ett vågat projekt med tanke på den överhängande risken för att det slutar som en platt egotripp. Men tack vare gott birollsskådespeleri (som stöttar Jöbacks mindre erfarna huvudrollsinsats) och ett skickligt handlag av Ella Lemhagen fungerar det förvånansvärt väl. De känslosamma inslagen hanteras utan överraskningar, men det lyckas beröra.

2019-Sverige. 114 min. Färg. Widescreen. Regi: Ella Lemhagen. Manus: Daniel Karlsson. I rollerna: Peter Jöback (Simon), Johannes Kuhnke (Anders), Suzanne Reuter (Mona), Jennie Silfverhjelm, Loa Falkman, Anja Lundqvist… Rennie Mirro, Klara Zimmergren.

Trivia: Filmens musik är hämtad från Jöbacks julskiva med samma namn från 2002.

 

IMDb

What do you think?

4 / 5. Vote count: 2

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.