Fraemling

Dokumentärfilmaren Mikel Cee Karlsson hade ett spännande projekt framför sig – att berätta historien om hans bäste vän Mathias som visade sig ha levt ett hemligt liv där han var djupt skuldsatt och tvingades arbeta som indrivare åt kriminella. Mitt under arbetet med filmen dog Mathias oväntat och regissören valde att ändå fullfölja återskapandet av scener ur hans kriminella förflutna, med skådespelaren Ulf Stenberg som Mathias. Resultatet är en ineffektiv hybrid mellan drama och dokumentär där vi får veta alldeles för lite om Mathias. Den dramatiska effekten hade nog också blivit större om vi fått träffa den verklige Mathias först i filmens andra halva.

2019-Sverige-Finland. 100 min. Färg. Widescreen. Regi, manus: Mikel Cee Karlsson.

 

IMDb

What do you think?

0 / 5. Vote count: 0

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.