Sune vs Sune

När Sune (Elis Gerdt) börjar fyran får han sig en chock – en ny kille sitter i klassen och han heter också Sune; plötsligt har originalet blivit nedgraderat. Efter tre mediokra ”Sune”-filmer av Hannes Holm och Gustaf Åkerblom kom den här rebooten som en glad överraskning. Väl regisserad, där de olika spåren i manuset passar fint in i varandra och farten hålls uppe på ett föredömligt sätt. Kul dialog, stor entusiasm och fantasifulla inslag, men framför allt lyser rollistan. För första gången sedan Sunes sommar (1993) har en film i den här serien potential att även roa vuxna. 

2018-Sverige. 89 min. Färg. Widescreen. Regi: Jon Holmberg. I rollerna: Elis Gerdt (Sune Andersson), Fredrik Hallgren (Rudolf Andersson), Sissela Benn (Karin Andersson), Baxter Renman, Tea Stjärne, Lily Wahlsteen… Marie Robertson, Shima Niavarani, Gunilla Nyroos, William Spetz.

Trivia: Följd av Sune – best man (2019).

 

IMDb

What do you think?

0 / 5. Vote count: 0

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.