Fimpen

När fotbollsproffset Mackan (Magnus Härenstam) ser en sexårig kille (Johan Bergman) spela fotboll en dag häpnar han över talangen och tipsar sin klubbledare… En film som flörtar intensivt med en nostalgisk bild av hur svensk fotboll ska se ut. Det finns mycket charm i fantasin om en sexåring som blir stjärna i landslaget; del av gemytet är att se de verkliga landslagsprofilerna, ledda av ”Åby” Ericson, spela sig själva. Bergman är ett sött fynd som Fimpen och vi följer honom genom med- och motgångar. Som alltid använder sig regissören fint av klassisk musik, den här gången Prokofiev.

1974-Sverige. 88 min. Färg. Producerad, skriven och regisserad av Bo Widerberg. I rollerna Johan Bergman (Johan ”Fimpen” Bergman), Monica Zetterlund (Marianne Rådström), Magnus Härenstam (”Mackan”), Ernst-Hugo Järegård, Carl Billquist, Stig Ossian Ericson.

Trivia: Bergmans egen familj spelar Fimpens familj; flera berömda journalister dyker upp som sig själva.

 

IMDb

What do you think?

0 / 5. Vote count: 0

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.