Sunes sommar

GREKLAND BLEV FÖR DYRT, SA PAPPA OCH HYRDE EN HUSVAGN. MEN ALLT GICK FEL. FRUKTANSVÄRT FEL…

När det visar sig att det blir alldeles för dyrt med en Greklandsresa tar pappa Rudolf (Peter Haber) med sig familjen på en kaotisk husvagnssemester. Sunes jul (1991) blev en så stor succé att gänget återförenades för en långfilm och nog höll framgångsreceptet i sig. Liksom i julkalendern är Haber en ren njutning att beskåda, men även Carina Lidbom bjuder på skratt. Filmen är härligt somrig (delvis inspelad på Gotland) och håller en rar ton rakt igenom, med en hel del roliga scener som här och var tycks låna inspiration från gamla Tati-filmer som Semestersabotören (1953).

1993-Sverige. 89 min. Färg. Regi: Stephan Apelgren. Manus: Stephan Apelgren, Sören Olsson, Anders Jacobsson. I rollerna: Peter Haber (Rudolf Andersson), Carina Lidbom (Karin Andersson), Andreas Hoffer (Sune Andersson), Gabriel Odenhammar, Nina Almlöf, Pär Ericson… Robert Gustafsson, Gaby Stenberg.

 

IMDb

What do you think?

0 / 5. Vote count: 0

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.