Tsatsiki, farsan och olivkriget

Tsatsiki (Emrik Ekholm) reser till Grekland för att vara med sin pappa under sommarlovet, men familjen är på väg att förlora sin älskade olivlund. Den tredje filmen, gjord efter ett 14 år långt uppehåll, är ett uppryck jämfört med tvåan. Man kan se det som en omstart för filmserien, med nya människor framför och bakom kameran. Stilen är ändå bekant och filmen bjuder på en härlig semesterfeeling. Ekholm har inte samma utstrålning som Samuel Haus, men barnskådespelarna är ändå väl valda. Äventyret i Grekland engagerar, liksom temat om värdet av äkta vänskap.

2015-Sverige. 91 min. Färg. Regi: Lisa James Larsson. Manus: Moni Nilsson. I rollerna: Emrik Ekholm (Tobias ”Tsatsiki” Johansson), Adam Gutniak (Per Hammar), Sara Vilén (Alva), Liv Mjönes, Elsa James Rosén, Jonatan Rodriguez… Christine Meltzer.

 

IMDb

What do you think?

/ 5. Vote count:

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Close Menu